'Een beller is sneller'. Een uitspraak die in deze tijd nog steeds van toepassing is. Telefonie is binnen een bedrijf nog steeds de kern. Daarnaast is het voor veel bedrijven nog altijd de wens dat er één centraal nummer naar buiten gecommuniceerd wordt.

De internetverbindingen van nu zijn veel stabieler en kwalitatief beter. Bellen over internet, VoIP, is de standaard geworden. Hierbij maakt de toepassing, locatie of het gebruikte apparaat niet meer uit.

Telefonie is dus belangrijk, tussen opdrachtgevers en klanten, maar ook tussen collega’s. Het is een communicatiemiddel dat al heel lang als normaal wordt gezien en is voor veel bedrijven nog steeds één van de eerste levensbehoeftes. Toch wordt de keuze voor het juiste systeem vaak als lastig ervaren.

Lastig? BXT vindt van niet... 

SIP Trunking

De tijd van telefooncentrales lijkt voorbij maar dit traditionele beeld blijft wél bij veel mensen hangen wanneer het over telefonie gaat..

De huidige generatie telefooncentrales gedragen zich inmiddels als volwaardige IP systemen waarbij het "traditionele" gevoel blijft en men daarnaast beschikt over een uitgebreide set aan koppelmogelijkheden zoals UC, CTI en SIP. 

Alle telefonie gaat tegenwoordig over het internet als Voice over IP, ofwel VoIP en is beschikbaar in meerdere vormen. SIP is zo'n vorm en leent zich uitermate goed om als "telefoonlijn" op een vaste telefooncentrale te dienen. Op locatie heeft men het vertrouwde telefoonsysteem met alle functionaliteiten beschikbaar en men belt naar buiten via het internet. Deze toepassing wordt veel gebruikt bij bedrijven die veel toestellen en complexe koppelingen hebben en waarvoor Hosted Telefonie te duur is. Of voor degenen die gewoon een eigen telefooncentrale willen hebben.

Bestaande telefooncentrales kunnen ook worden aangesloten door middel van een gateway die van SIP weer ISDN maakt. Hierdoor is niet direct een investering in een nieuwe centrale noodzakelijk en kan men met de "oude" centrale bellen over de "nieuwe" lijn.   

"Uiteindelijk kom je tóch weer bij jullie terug".

Arie Hartog
Directeur, Autobedrijf Noteboom

Cloud, Private Cloud of SIP Trunk

BXT levert verschillende soorten telefonie en adviseert u graag bij uw keuze

Cloud

Cloud telefonie, ook wel 'Hosted Voice' genoemd is een dienst waarbij er geen hardware meer op locatie aanwezig is behalve telefoontoestellen en netwerkswitches. Het abonnement bestaat uit een vast bedrag per gebruiker per maand. De belminuten zijn af te kopen voor een vast maandbedrag. 

Private Cloud

Bij deze variant wordt de telefooncentrale op een server geïnstalleerd waarop de (koop)licenties van alle gebruikers aanwezig zijn. De locatie van de server en het aantal vestigingen maakt hierbij niet uit. De server kan in een eigen datacenter staan of in een serverruimte op de eigen locatie. De toestellen zijn niet locatiegebonden en melden zich automatisch aan via het internet.

SIP

SIP is een protocol dat via een IP verbinding aangesloten wordt op een telefooncentrale. Hierdoor is het niet direct noodzakelijk om een nieuwe centrale aan te schaffen. Met deze variant kan men met de huidige apparatuur op de vertrouwde manier blijven bellen via een nieuwe verbinding. SIP wordt ook wel de vervanger van ISDN genoemd.

VoIP

Cloud
Met hosted telefonie heeft men de telefooncentrale altijd bij zich, waar men zich ook bevindt. Op kantoor, onderweg of thuis. Het enige dat nodig is, is een internetverbinding. Alle communicatiebehoeften en functionaliteiten zitten in één oplosssing. Overal en altijd op elk toestel beschikbaar. Hosted telefonie is flexibel en schaalbaar, inzetbaar zonder grote investeringen en met alleen maandelijkse kosten per gebruiker.

De hosted telefonie van BXT biedt diverse profielen, zo kan de klant zelf het ideale pakket samenstellen en betaalt men alleen voor wat men gebruikt. De verschillende opties zijn: Basis, Kantoor, Mobiel of Overal, wat een combinatie is van de eerste drie. Daarnaast zijn er diverse á la carte toevoegingen beschikbaar zoals: ACD, IVR, My Teams en een koppeling met Exchange.

Private Cloud
Bedrijven met meerdere vestigingen of veel gebruikers kunnen ook kiezen voor Private Cloud. Dit is een telefooncentrale die op een server geïnstalleerd wordt (al dan niet gevirtualiseerd) voorzien van kooplicenties. De locatie van de server maakt niet uit. Dit kan een eigen datacenter zijn of een serverruimte op klantlocatie.

Op de server wordt een SIP trunk aangesloten met voldoende kanalen voor de gesprekken. De toestellen zijn niet locatiegebonden en melden zich, door middel van Auto Provisioning, aan op de server via het internet.   

Onze fabrikanten

Wij werken uitsluitend met A-merken zodat wij topkwaliteit kunnen garanderen

Een afspraak maken over VoIP met onze expert?

Wilt u weten welke optie het beste bij uw organisatie past? Of heeft u een andere vraag waar wij u mee kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.